Waarom een assertiviteitstraining werkt

We leven in een maatschappij waarin we jagen en gejaagd worden. We nemen steeds minder tijd om kritisch te kijken naar onze rol en positie binnen het geheel en de keuzes die we hierbij maken. Dat lijkt geen heel groot probleem, totdat je even een pas op de plaats maakt en in moet zien dat er eigenlijk best veel verkeerd gegaan is. Door constant te rennen en niet te kijken naar wat er precies gebeurt en waar je staat, kom je op een punt uit

  • waarop je geen eigenwaarde meer hebt,
  • je jezelf niet kent
  • en op een positie in je leven gekomen bent waarop je jezelf ook niet meer herkent.

Daarom is er steeds meer aandacht voor trainingen. Niet alleen trainingen op het niveau van een bedrijf, maar ook trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Zoals de assertiviteitstraining, waarbij je leert om voor jezelf op te komen, je grenzen aan te geven, conflicten niet meer uit de weg hoeft te gaan en waarbij gewerkt wordt aan je eigenwaarde. Met een assertiviteitstraining maak je een sterke start om weer bekend te worden met positie waarop jij je bevindt en een assertiviteitstraining helpt je bij het maken van de keuzes in de toekomst die te maken hebben met wat jij zelf wilt.

Kracht door een assertiviteitstraining

Een assertiviteitstraining is dé manier om zelfverzekerd voor de dag te komen. Dat is in je privéleven al een geweldig uitgangspunt, maar de meeste mensen zien vooral voordelen op het gebied van de loopbaanontwikkeling. Juist door een assertiviteitstraining weet je beter voor jezelf op te komen en raak je bekend met de kwaliteiten en krachten die jij hebt. Dit zorgt ervoor dat je met rechte rug naar een sollicitatiegesprek kunt komen, tegen je baas kunt zeggen dat je een betere functie nodig hebt en eindelijk de concurrentie aan kunt gaan met de andere mensen die azen op een bepaalde functie. Overdreven? Welnee, na een assertiviteitstraining komt de fase waarin motivatie en kracht een grote rol gaan spelen. Je hoeft niet direct uit de hoogte te gaan doen, maar je zal zeker merken dat je niet langer tevreden bent met de positie waarin je je bevindt, juist omdat je veel meer gedaan kunt krijgen wanneer je goed weet waar je krachten en kwaliteiten liggen. Een assertiviteitstraining is nog maar het begin, zeker wanneer je vervolgens kijkt naar de stappen die het meest logisch zijn binnen jouw traject. Want dat is natuurlijk helemaal persoonlijk.

Begin met werken aan jezelf

Een assertiviteitstraining is een geweldig begin voor de mensen die met hulp aan zichzelf willen werken. Zoals bij precieszoalsjebent.nl, oftewel Precies Zoals Je Bent (ook te volgen op Facebook!). Wij raden mensen vaak aan om te kiezen voor de aanbieders van trainingen die persoonlijke trajecten mogelijk maken, zoals Precies Zoals Je Bent aanbiedt. Op die manier weet je namelijk zeker dat je gericht advies krijgt en dat er tijd genomen wordt om te kijken naar jouw eigen persoonlijke situatie. Dat is van groot belang, want dat is het echte uitgangspunt wanneer je begint met het werken aan jezelf. Wil je vervolgens meer trainingen of weten wat je nog meer kunt doen om na de assertiviteitstraining met jezelf aan het werk te gaan? Vraag dat dan gewoon even bij de coach na de training, want die kan heel goed inschatten waar jij baat bij hebt. Die heeft je immers leren kennen tijdens de training en dat betekent dat het maken van inschattingen op persoonlijk vlak een stuk makkelijker wordt dan het voor ons is om tips te geven terwijl we je niet kennen.