Een lichtstraat voor meer licht in de keuken

Sinds vorig jaar hebben we een uitbouw aan ons huis gemaakt, waarin onze keuken zich bevindt. We hebben alleen niet heel erg veel rekening gehouden met het licht en dat was niet zo heel slim. Om meer licht te creëren in de keuken hebben we er daarom voor gekozen om een lichtstraat in het dak te laten plaatsen, zodat we mooi daglicht van bovenaf hebben in onze keuken. Dit is zo mooi geworden, hier hadden we eigenlijk bij de bouw van onze aanbouw al aan moeten denken. Maar nu hij erin zit zijn we er echt heel erg blij mee.

Een lichtstraat van Ter Huurne

We waren op zoek naar een lichtoplossing in de keuken toen we met wat online zoekwerk terecht kwamen op terhurnebv.nl, de website van Ter Huurne Serres & Glassystemen waar we een foto voorbij zagen komen van een soort van glazen dakje dat boven op een plat dak was geplaatst, of eigenlijk, er meer in was gebouwd. Dit bleek een lichtraat te heten en we kwamen er al snel achter data Ter Huurne BV deze lichtstraten in haar eigen fabriek maakt in Haaksbergen. Er is op de website een pagina te vinden met vele voorbeelden van lichtstraten en het licht dat daarvan afkomt is niet alleen heel mooi en natuurlijk, maar zo’n lichtstraat geeft ook nog eens een bepaalde luxe uitstraling. Er is een zelfs keuze, namelijk uit:

  • Zadeldak lichtstraten
  • Lessenaar lichtstraten
  • Deluxe lessenaar lichtstraten

En alles is maatwerk, dus dat is ideaal. Het zadeldak is het soort lichtstraat dat wij in gedachten hadden voor onze keuken en die konden we zodanig over de hele breedte van het huis laten plaatsen, dat het licht ook heel mooi over onze eethoek valt. Zo creëren we opeens van een onbedoeld donkere ruimte opeens een prachtige lichte ruimte met heel veel sfeer. We hebben toen besloten om naar Haaksbergen af te reizen en daar hebben we uiteindelijk in de showroom alle lichtstraten ook van dichtbij bekeken.

Kwalitatief werk en goede service

Een lichtstraat is voor ons een relatief nieuw begrip, maar het principe van een glazen ruimte in het dak om zo meer licht toe te laten is natuurlijk al wel heel oud. We hadden ons er alleen nooit in verdiept op wat voor manieren dit allemaal mogelijk is en hoeveel voordelen dit met zich mee kan brengen. In de showroom hebben we de zadeldak lichtstraat, die toch wel onze voorkeur genoot, goed kunnen bekijken en ons laten adviseren in de mogelijkheden en de kosten ervan. We hadden natuurlijk pas iets meer dan een jaar geleden de uitbouw laten plaatsen, dus we hadden niet op deze kosten gerekend. Het viel ons echter mee hoeveel een lichtstraat uiteindelijk zou kosten en daardoor zijn we overstag gegaan en hebben we ervoor gekozen om het dak van onze keuken aan te laten passen en een zadeldak lichtstraat te laten aanbrengen. Nu hij er eenmaal in zit zijn we er echt heel erg blij mee. Het dak is op zeer vakkundige wijze aangepast om de lichtstraat te kunnen plaatsen en dat was natuurlijk mogelijk omdat alles op maat is gemaakt. Zo lijkt het net alsof de lichtstraat er altijd al heeft gezeten en dat was precies onze bedoeling. Overdag hebben we nu echt een zee van licht. Tijdens het eten is het net alsof we buiten kunnen eten en bij het koken kan ik alles nu goed zien bij natuurlijk daglicht. En als we ’s avonds met vrienden om de tafel van een wijntje en kaasjes zitten te genieten, kijken we af en toe omhoog naar de sterren. Het is werkelijk prachtig geworden!

Lees meer…