Voedingscoach van just-whealthy.nl

Voedingscoach van just-whealthy.nlSteeds meer mensen leven een gejaagd leven waarin aandacht voor de gezondheid op een laag pitje kan gaan staan. Alles moet snel snel snel en helaas maken we hierdoor op het gebied van voeding niet zelden de snelle, en ongezonde keuze. Je bent wat je eet. Het is een gezegde dat we allemaal wel kennen, maar niet zonder reden wordt deze spreuk zo veel gebezigd. De voedingscoach van Just Whealthy kan je helpen slechte patronen te doorbreken die kunnen ontstaan als gevolg van een gejaagd leven. Waarom zou je een voedingscoach op de eerste plaats inschakelen? Daartoe zijn diverse redenen. Veel mensen die niet gezond eten, ondervinden na enige tijd klachten. In sommige gevallen dienen deze klachten zich pas vele jaren na dato aan. Maar er zijn ook mensen die altijd gevoelig op voeding reageren, maar deze signalen van het lichaam systematisch negeren. In beide gevallen kan dit leiden tot zowel fysieke als mentale klachten. Over het algemeen kunnen we stellen dat fysieke en mentale klachten hand in hand gaan. Wie last heeft van het lichaam door slechte eetgewoonten, zal zich ook mentaal niet optimaal voelen. Een voedingscoach kan je helpen te ontdekken hoe het ook anders kan. Een van de grootste problemen bij mensen die niet gezond leven, is een gebrek aan kennis. Ze weten niet waar ze moeten beginnen omdat ze eigenlijk geen idee hebben waar het precies misgaat. De antwoorden op de vragen waar mensen vaak al jaren mee rondlopen, worden gegeven door de voedingscoach. 

Voedingscoach helpt je bewust te worden

De voedingscoach kan je helpen om je meer bewust te worden van je eetgewoonten. Veel mensen eten niet omdat ze honger hebben, maar gewoon omdat ze zin hebben om te eten en om zichzelf, met andere woorden, te belonen. Natuurlijk is het geen probleem om jezelf zo nu en dan eens te trakteren op iets wat niet direct gezond is. Dat zal de voedingscoach beamen. Maar wat wel een probleem kan vormen, is de gewoonte om steeds maar te eten omdat je dat lekker vindt. Veel mensen eten om te vullen. Wat vullen ze dan op? Goede vraag. Het antwoord is helaas even vaag. Leegte. Over het algemeen kunnen mensen niet zo goed tegen leegte. We zijn gewend aan prikkels en die houden ons de hele dag bezig. Ze leiden ons af van de dingen waar we misschien liever niet bij stilstaan, de gevoelens en de gedachten waar we liever geen aandacht aangeven. De voedingscoach kan je begeleiden om het gebied van deze patronen en samen met jou ontdekken waar de sleutel tot een gezonder leven zit. Met een voedingscoach:

  • Zul je meer te weten komen over gezonde voeding
  • Zul je ontdekken wat jouw verborgen patronen zijn
  • Zul je leren bewuster met voeding om te gaan

Gezond, fit en lekker in je vel

Waar we natuurlijk allemaal naar streven is een gelukkig leven. We streven naar een lichaam waarin we ons thuis voelen. We zouden trots willen zijn op ons lichaam, maar sommige mensen hebben overgewicht of schommelen heel erg in hun gewicht. Daarbij kan de voedingscoach ook helpen. Door meer inzicht te krijgen in jouw gewoonten en nieuwe, gezondere patronen te ontdekken die jouw gezondheid ten goede komen, zul je heel geleidelijk gewicht verliezen. Dat gewicht hoeft er niet weer aan te komen omdat je samen met de coach toewerkt naar een nieuwe realiteit en een nieuwe manier van leven waarin gezonde patronen de norm zullen zijn. Wil je graag meer weten over begeleiding bij voeding? Neem dan contact op met Just Whealthy.