CBD e-liquid om te vapen: wat moet je weten?

Ik moet toegeven dat ik een paar misvattingen had over cbd e-liquid voordat ik het probeerde. Op een dag ga ik bij mijn vriendin langs die op dat moment aan het vapen was. Vaping heb ik eigenlijk altijd leuk gevonden. Ik deed het zelfs meermaals op reis in Egypte. En uiteraard was ik nieuwsgierig naar haar e-vloeistof! Toen ik hoorde dat het cbd e-liquid was, kon ik het niet nalaten om te vragen of het haar een soort van ontspannen gevoel gaf? Je weet wel, net alsof je slaperige high bent. Ik moet toegeven dat ik enigszins teleurgesteld was toen ze me zei dat dit niet het geval was. Vervolgens legde ze me uit dat het haar hielp met stress en angst, maar dat ze er geen ‘high’ gevoel van kreeg. Nu, ik wist wel al dat cbd e-liquid legaal was – althans, zo dacht ik omdat ik het te koop had gezien bij CBD Discounter – maar verder wist ik er helemaal niks over. Na wat online onderzoek, stelde ik vast dat heel veel andere mensen soortgelijke voordelen als mijn vriendin ervaarden. Bovendien was ik verrast over de verhalen van mensen met ernstige gezondheidsproblemen die zich stukken beter voelden met vaping cbd e-liquid. Ik had in het verleden al ervaring met vaping, maar hoe meer ik leerde over CBD, hoe meer ik geïnteresseerd was om het zelf te gaan proberen. Het probleem is dat nog heel veel mensen een verkeerd beeld hebben over CBD. Vermoedelijk omdat ze meer fictie dan feiten geloven. Hieronder heb ik er enkele verzameld.

Feiten en fictie over CBD e-liquid

Dus wat is CBD? Wat zit er in cbd e-liquid? Zijn de geclaimde medische voordelen echt gesteund door de wetenschap? Krijg je problemen met de wet als je het probeert te kopen? Ik heb van naderbij bekeken om je de echte feiten achter cbd e-liquid te brengen.

  • Wat is CBD? – CBD is een afkorting voor cannabidiol. Je kent het waarschijnlijk als een van de vele verbindingen die je in de cannabisplant vindt. De meest bekende stof in de cannabisplant is THC. THC is verantwoordelijk is voor de psychoactieve effecten van cannabis. Kortom, THC is wat je high maakt. Maar THC is slechts een van de meer dan 80 cannabinoïden die in de cannabisplant worden aangetroffen. CBD is de volgende meest voorkomende chemische stof in de meest gebruikte soorten cannabis. Andere cannabinoïden zijn cannabinol, cannibichromeen en cannabigerol. Als een van de niet-psychoactieve stoffen in cannabis, kan CBD je geen high gevoel geven.
  • De wetenschap – Het is niet eenvoudig om onderzoeken uit te voeren, omdat het niet in alle landen legaal is. Toch zijn er al verscheidene onderzoeken gedaan.  Over het algemeen suggereert het bewijs uit onderzoek met dieren en mensen dat CBD-voordelen brengt om angst te bestrijden. Er zijn ook aanwijzingen dat CBD goed werkt bij zenuw- en ontstekingspijn.
  • Wat zit er in cbd e-vloeistof? – Net als gewone e-vloeistof, bestaat cbd e-liquid voornamelijk uit propyleenglycol (PG), plantaardige glycerine (VG), voedingsaroma’s en het actieve ingrediënt, dat in dit geval CBD is in plaats van nicotine.

Waar kopen?

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van cbd e-liquid, waar moet je dan de vloeistof kopen en hoe weet ik of ik een legaal product koop? Om te beginnen, wanneer je cbd e-liquid om gezondheidsredenen wilt gebruiken – fysiek of mentaal – deel je beter deze informatie eerst met je behandelende arts. Houd er rekening mee dat in sommige landen waar CBD-producten legaal zijn, het product NIET legaal is als er sporen van THC in gevonden worden. Bekijk het veelzijdige aanbod CBD- kwaliteitsproducten (100% THC-vrij) op cbddiscounter.nl.

Lees meer…