Verblijf in een agriturismo Toscane

Verblijf in een agriturismo ToscaneBent je ook toe aan vakantie? En wil je het liefst in Europa blijven, maar wil je je wel onderdompelen in een heel andere, zonnige cultuur? Dan moet je echt naar Italië. Italië staat bekend om de Toren van Pisa, gondeltochten door Venetië en natuurlijk om pizza. Maar als je wat beter kijkt, zie je dat er zoveel meer mooie landschappen, historische gebouwen en etenswaren zijn! Om dit te ontdekken, moet je iets verder het land in en je iets verder van de gebaande paden bewegen. Dus ga eens niet naar een camping bij het Lago Maggiore en sla de stedentrip Rome over, maar boek een keer een vakantie in een agriturismo Toscane! In Italië zijn meer dan 15.000 agriturismo’s en van die agriturismo’s verschilt de kwaliteit ontzettend veel. Maar wat is een agriturismo eigenlijk?

  • Een agriturismo is in de eerste plaats een boerderij. Zo’n boerderij maakt vaak wijn of olijfolie, maar het kan ook zijn dat er kaas, jam of honing wordt geproduceerd of groente en fruit wordt verbouwd. Er worden dus echte authentieke ambachtelijk producten gemaakt!
  • Je kunt er verblijven omdat deze boerderijen ook een aantal kamers of appartementen beschikbaar hebben voor gasten. Veel agriturismo’s zijn recent gerenoveerd landhuizen op prachtige plekken en veel ruimte en rust in de omgeving.
  • Soms zijn er op het landgoed ook restaurants waar je lokale specialiteiten kunt proeven en natuurlijk worden ook de producten die op de boerderij worden gemaakt geserveerd. Verder worden er vaak wijnproeverijen of kookcursussen georganiseerd.

In een agriturismo Toscane kun je het echte Italiaanse plattelandsleven beleven en genieten van rust en prachtige landschappen.

De beste agriturismo Toscane geselecteerd door My Italy

Margot de Kruif van het Nederlandse bedrijf My Italy woont al meer dan 20 jaar in Italië en selecteert voor de Nederlandse vakantieganger de beste agriturismo Toscane. Haar selectiecriteria zijn gastvrijheid, authenticiteit, Italiaans, schoon, goed onderhouden, comfortabel en luxe. Margot bezoekt persoonlijk alle agriturismo Toscane en weet dus precies welke geschikt zijn om in te verblijven. Als u zelf een goed vakantieadres wilt kiezen uit 20.000 mogelijkheden, dan bent u wel even bezig. Gelukkig heeft Margot alvast de beste 150 adressen voor u voorgeselecteerd. Alleen de adressen waar Margot zelf zou willen verblijven komen op haar site te staan! Al deze agriturismo Toscane zijn sfeervolle landhuizen met veel (modern) comfort, luxe interieurs en authentieke details.

Toscane is de regio voor u!

Een van de meest geliefde regio’s van Italië is Toscane. Het is één van de oudste bewoonde gebieden in Italië. De glooiende heuvels waar rivieren doorheen slingeren vormden eeuwen geleden een prima vestingplaats voor de eerste boeren. En dat zie je vandaag de dag goed terug! Van historische stedentrips in steden zoals Florence of Pisa, een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie in Viareggio of Orbetello tot een landelijk verblijf in pittoreske dorpen in het binnenland: Toscane heeft het allemaal. Daarnaast leent de Toscaanse kust zich ook perfect voor een vakantie met kinderen. De stranden langs de 300 kilometer lange kustlijn zijn er breed en uitgestrekt, zodat kinderen veilig kunnen spelen.Kortom, Toscane is een heerlijke regio in Italië, waar je geniet van het prachtige heuvellandschap met de kenmerkende cipressen, pittoreske dorpjes en historische cultuursteden. Heeft u plannen voor een vakantie in een agriturismo Toscane? Goede keuze! Want u komt makkelijk in contact met de lokale bevolking en ervaart het Italiaanse plattelandsleven van dichtbij. Op de website myitaly.nl presenteert Margot de Kruif alleen de allermooiste en meest bijzondere agriturismo Toscane, die garant staan voor een ontspannen en luxe vakantie.

Lees meer…