Een ledprofiel 3 meter maakt heel de schuur werkbaar

Toen we twee jaar geleden ons huis kochten, hadden we enorm veel plannen en ideeën waar we graag mee aan de slag wilden gaan. Mijn vrouw wilde de buitenkamer optimaal in gaan richten zodat we daar elke ochtend ontbijt konden eten. Ik wilde het liefst aan de slag met de schuur. Ik moet heel eerlijk zeggen dat mijn vrouw veel eerder succes had dan ik. De buitenkamer was al na twee weken te gebruiken en zag er schitterend uit. Ik ben meer dan anderhalf jaar aan de slag geweest met het optimaliseren van de schuur, waarbij ik constant tegen problemen aanliep. Ik kon er gewoon niet aan het werk, het was vervelend en de schuur bleef een achtergebleven kindje in de lijn met projecten. Totdat de buurman een keer aan kwam lopen terwijl ik mijn zaag aan het slijpen was. Hij vroeg me waarom ik dat buiten deed terwijl het zo koud waaide. Ik legde uit dat ik het niet in de schuur kon doen. Hij keek en lachte direct. Waarom de schuur zo onwerkbaar was? Omdat ik veel te weinig goede verlichting aangebracht had. Hij zei dat een ledprofiel van 3 meter een wereld van verschil zou maken, zeker als ik er direct drie zou bestellen. Volgens hem kon ik het ledprofiel van 3 meter direct bestellen van LedProfielKoning (ledprofielkoning.nl), dan kon ik dit weekend nog aan de slag in de schuur. Hij wilde wel helpen met de montage, want hij had het ledprofiel van 3 meter zelf ook in de schuur.

Met een ledprofiel van 3 meter – werken bij licht

Licht is van groot belang tijdens het werk. En een ledprofiel van 3 meter geeft heel veel licht tijdens het werken. Het ledprofiel van 3 meter werd inderdaad ontzettend snel bezorgd en de buurman stond al klaar om te helpen:

  • Een ledprofiel 3 meter op de achterwand
  • Een ledprofiel 3 meter op de zijwand
  • Een ledprofiel 3 meter om de hoek van de deur

De buurman had inderdaad helemaal gelijk. Met de drie profielen samen had ik letterlijk overal in de schuur licht. Alles was verlicht, het zag er direct goed uit en ik had direct zin om aan de slag te gaan. Uiteraard ben ik ook direct aan het werk gegaan, met hulp van de buurman, want ik had nog een aantal dingen waarbij ik wel een beetje hulp kon gebruiken van een expert. Niet dat ik zelf niets kan, maar vergelijken bij mijn buurman kan ik zelf zo naar Buurman & Buurman.

Het belang van licht in de schuur

Wanneer het gaat om verlichting tijdens het werken, dan wordt vaak de veiligheid tijdens de werkzaamheden aangehaald. Maar dat is natuurlijk niet alles. Tijdens het werken voelt het ook een stuk prettiger wanneer er genoeg licht is, je ziet veel beter wat je doet waardoor je nauwkeuriger kunt werken en wanneer je alle materialen en al het gereedschap direct kunt vinden – dan kun je natuurlijk ook veel sneller werken. Praktisch wanneer je echt niet heel de avond in de schuur door wilt brengen. Al is dat nu overigens ook geen probleem meer. De buurman had namelijk nog een houtkachel met ventilator over die ik kon kopen voor een paar tientjes. Met de buitenkamer en de schuur helemaal naar wens hebben we in ieder geval al twee punten die we van onze lijst af kunnen strepen en kunnen we verder kijken naar alle andere dingen die we ook nog graag willen doen voordat we echt oud beginnen te worden.