Mentale training helpt mij in een evenwichtiger bestaan

Enige jaren geleden heb ik een burn-out gehad en dit heeft voor mij veel in mijn leven veranderd. Ik ben een echte binnenvetter en ben me er nu van bewust dat mijn gedachten mijn eigen grootste vijand kunnen zijn.

  • Ik vul gedachten in voor anderen
  • Ik kan slecht relativeren
  • Ik heb het gevoel dat er veel op mijn schouders rust
  • Ik voel me voor alles en iedereen verantwoordelijk

Mentale training bij Ab Intus sterkt mij enorm in dit soort moeilijke tijden, maar ik moest me dat wel eerst realiseren. Ik ben tijdens mijn burn-out begeleid door een coach en die gaf mij toen een briefje met daarop absintus.nl, waar ik meer informatie over mentale training heb kunnen vinden. Dit heeft een wereld voor mij geopend.

De steun van mentale training in mijn leven

Het beginsel waar mentale training bij Ab Intus op rust is heet teruggaan naar jezelf en het ontdekken van jouw eigen kernkwaliteiten. Deze zin erg belangrijk, omdat je hierdoor ontdekt wat voor jou van nature goed gaat en waar je de balans kunt vinden tussen je dagelijkse werk en verantwoordelijkheden met kracht en rust die vanuit jezelf komt. Mentale training brengt eigenlijk de drie R’en van vroeger terug in je leven; rust, regelmaat en reinheid. Het helpt je om dit in stand te houden en daarmee krachtiger naar jezelf te kijken. Je maakt jezelf met mentale training sterker en weerbaarder, zonder direct in de aanval te gaan of je aangevallen te voelen. Voor mij werkt dit heel erg goed, omdat ik zo veel meer vanuit een objectief oogpunt naar mijzelf kan kijken en naar mijn prestaties. Het leuke daaraan is, is dat de buitenwereld dit ook merkt. Ik word nu door bijvoorbeeld mijn bazin als veel rustiger ervaren. Daar waar ik vroeger in de stress kon schieten en daardoor fouten begon te maken, kan ik met de technieken vanuit de mentale training meer bij mijzelf blijven. Ik kan veel gemakkelijker even een moment van rust inbouwen, zonder het gevoel te krijgen dat dan alles in de soep loopt en ik mijn werk niet af krijg. Deze manier van denken, het nemen van een stapje terug en het overdenken van wat ik op dat moment aan het doen ben en vooral hoe ik het doe en wat anderen daarvan zouden kunnen vinden, is zo veel meer in balans te brengen. Dit merk ik niet alleen in mijn huidige functioneren, maar het biedt nu ook mogelijkheden voor mijn toekomst.

Mijn loopbaanontwikkeling wordt helder

De mentale training ondersteunt mij niet alleen in mijn dagelijkse werk, maar ook in het vinden naar een plan voor mijn toekomst. Ik ben net de veertig gepasseerd en heb voor mijzelf ontdekt dat het hebben van een carrière voor mij van ondergeschikt belang is. Ik vind het absoluut belangrijk om een leuke baan te hebben, maar hoef niet meer zo nodig het meeste uit de kan te halen. Samen met mijn bazin heb ik een plan opgesteld, wat ik door de techniek uit de mentale training zelf heb voorgesteld. Ik zag mogelijkheden om met mijn kernkwaliteiten en eigen kunnen verbeteringen in de organisatie aan te brengen, die ook voor mijn werkgever interessant kunnen zijn. Ik prijs mij gelukkig dat ik een werkgever heb die open staat voor initiatieven en die ook de mogelijkheid ziet om vanuit talent, kennis en kunde iemand te laten floreren binnen de organisatie. Dankzij mijn mentale training bij Ab Intus heb ik deze stap durven zetten en volledig vanuit mijzelf een nieuwe richting aan mijn leven en mijn loopbaan gegeven. Dat maakt mij erg sterk als persoon.

Lees meer…