Oefenbroekjes: de beste hulp bij zindelijkheidstraining

Elke vader of moeder zal het erover eens zijn, dat het niet makkelijk is om je kind zindelijk te krijgen:

  • de vele ongelukjes overdag en ‘s nachts;
  • een grote berg wasgoed;
  • om de haverklap de dweil uit de kast moeten pakken;
  • een teleurgestelde peuter als het toch niet is gelukt om de broek droog te houden.

Om maar te zwijgen over alle goedbedoelde adviezen, alle ‘tips and tricks’ die je krijgt van je collega-ouders, wiens kind voor hun tweede jaar al volledig zindelijk waren! Oefenbroekjes hebben ons en onze meiden geholpen bij het grote avontuur dat zindelijkheidstraining heet. Bij Kidzstore kocht ik de beste en leukste oefenbroekjes, die we in alle fases van het zindelijk worden hebben gebruikt. Broekjes met leuke printjes voor elk wat wils: dierenprintjes voor een stoere ‘Freek Vonk’, mooi roze voor een prinsesje in de dop of met leuke veertjes voor een kleine dromer. 

Welkom oefenbroekjes!

De meiden waren tussen de twee en drie jaar toen ik begon aan zindelijkheidstraining. Weg met de luier en welkom onderbroek! Wat voelden de meiden zich stoer in een echte grote kindjes onderbroek. Maar na dag drie vol ongelukjes, natte broeken en onderbroekjes en pijnlijke armen van het dweilen, zonk de moed mij in de schoenen. Komt er ooit een einde aan? Gaan we ooit op tijd het toilet bereiken? Via een vriendin kreeg ik de tip om de oefenbroekjes van Kidzstore te gebruiken. Ik heb er vier gekocht in de leukste printjes. Niet alleen ik vond ze geweldig: beide meiden waren helemaal door het dolle heen toen ze onder andere het roze broekje met de konijntjes aankregen. Het oefenbroekje van Kidsztore heeft een waterdichte buitenkant en een absorberende voering van bamboe en microvezel. Dat laatste zorgde ervoor, dat ik het eerste ongelukje met het broekje aan niet eens opmerkte! Mijn dochtertje jammerde wat over nattigheid, omdat ze een ongelukje had gehad. Ondanks het feit, dat ze een hele plas in het oefenbroekje had gedaan, was er geen druppel in haar broek of op de grond gekomen. Ik hoefde de dweil er niet eens bij te pakken! Die dag durfde ik het voor het eerst aan om met de meiden zonder een luier aan naar buiten te gaan. Twee extra oefenbroekjes plus twee schone broeken gingen de tas in voor als er toch een ongelukje zou gebeuren. Ik voelde me enigszins gespannen, maar de kinderen waren zelfverzekerd. Al bij de derde winkel klonk het alarm: ‘ik moet plassen!’ Ondanks een spurt richting het toilet, kwamen we te laat aan om het plasje op het toilet te deponeren. Maar wederom: geen nattigheid buiten het oefenbroekje! Dit is echt een uitkomst voor alle ouders die bezig zijn met zindelijkheidstraining.

Gelukt!

Na drie dagen oefenbroekjes aan te hebben gehad (en een ton minder was weg te hoeven werken) werd het eerste plasje op de wc gedaan. Werkelijk een paar uur later kwam plasje nummer twee. Die trotse blikken op die kleine gezichtjes zijn echt onbetaalbaar. Wat waren wij trots op onze meiden en wat zijn we Kidzstore dankbaar voor de aangeboden uitkomst. We hebben de oefenbroekjes nog een periode langer gebruikt. De broekjes zijn namelijk niet alleen een uitkomst bij de grotere ongelukjes in het begin van het zindelijk worden, maar bieden ook hulp bij een paar druppeltjes te laat op de wc aankomen en het zindelijk worden in bed. Ik wil niet zeggen, dat onze meiden niet zindelijk waren geworden zonder de oefenbroekjes, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het de zindelijkheidstraining wel een stuk makkelijker heeft gemaakt! 

Lees meer…