Waarom is luchtzuivering binnenshuis nodig?

Je zou misschien denken dat luchtzuivering binnenshuis niet nodig is, maar soms is niets minder waar. Er kunnen allerlei redenen zijn dat de lucht in je woning (of bedrijfspand) niet schoon is, maar een luchtreiniger van ProAirTech kan hierbij een oplossing kan bieden. Op de website van ProAirTech (https://proairtech.nl) vind je allerlei info over het wat en waarom van een goede luchtzuivering. Zo lees je daar wat de oorzaken kunnen zijn van een verminderde luchtkwaliteit in huis, namelijk:
  • Pollen
  • Fijnstof
  • Huisstofmijt allergenen
  • Bacteriën en virussen
  • Schimmels
  • Overige nare luchtjes
De aanwezigheid van alle bovenstaande factoren kan de kwaliteit van de lucht in huis beïnvloeden. Luchtzuivering is dus nooit een overbodige luxe, zeker voor mensen die veel tijd in huis doorbrengen. Luchtzuivering is in veel woningen in de winter het meest nodig. In de zomer hebben we namelijk vaak de ramen of zelfs deuren open. De lucht ververst zich hierdoor vaak en blijft zo fris. Maar in de winter zijn we geneigd ons huis hermetisch af te sluiten om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. Dit zorgt er echter ook voor dat constant dezelfde lucht in huis blijft circuleren, zonder zichzelf te reinigen of verfrissen. Luchtzuivering is dan in veel gevallen de perfecte oplossing. Met een luchtzuiveringssysteem van ProAirTech reinig je de lucht in huis, waardoor een aangenamer en gezond binnenklimaat ontstaat. En dat heeft vele voordelen.

De voordelen van luchtzuivering

Een gezond en schoon binnenklimaat geeft meer energie en voorkomt ziektes. Ook kan het allerlei allergieën in toom houden doordat ook schadelijke bacteriën en schimmels uit de lucht worden verwijderd. Dit kan handig zijn voor mensen met een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt. Een schone lucht betekent letterlijk minder last van je allergie, doordat de deeltjes waar jij niet tegen kunt uit de lucht zijn gehaald. Luchtzuivering is in zo’n geval meer dan alleen reiniging, het is ontzettend goed voor je gezondheid! En aangezien we zo’n 85% van ons leven doorbrengen in binnenmilieus, waarvan uiteraard de meeste in ons eigen huis, is het aanschaffen van een luchtreiniger van ProAirTech zo’n slecht idee nog niet. Stel u eens voor dat u rustig kunt slapen terwijl uw apparaat de lucht in de slaapkamer zuivert. U ademt dan constant schone en gezonde lucht in, en dat slaapt een stuk prettiger, niet?

Een betaalbare luchtreiniger

Bij ProAirTech bestelt u al een luchtreiniger vanaf €199,-. Voor dat geld koop je een HEPA luchtreiniger met koolstoffilter en ionisator. Deze is perfect voor de luchtzuivering in huis, maar voor wat grotere panden wellicht wat te klein. Gelukkig vind je op de website van ProAirTech een groot aanbod luchtzuiveraars, voor elke mogelijke ruimte en voor elk budget, maar allemaal met hetzelfde doel: Het zuiveren van de lucht in de ruimte zodat een gezond en schoon binnenklimaat ontstaat. Met een luchtreiniger van ProAirTech elimineer je nare luchtjes, virussen en allergenen, en zorg je ervoor dat je te alle tijden enkel schone en gezonde lucht inademt. Bovendien zijn de luchtreinigers met hun strakke vormgeving een feest voor het oog, en hoef je dus niet bang te zijn dat je een ‘lelijk’ apparaat in huis haalt!