Voetreflexologie

Wist je dat je door middel van voetreflexologie heel veel verschillende soorten klachten kunt verhelpen? De meeste mensen hebben hier geen idee van, die hebben nog nooit gehoord van deze behandelmethode. Het is daarom misschien goed om eerst eens uit te leggen wat dit precies inhoudt, voordat we ingaan op waar dit precies allemaal bij kan helpen. Want anders wordt het waarschijnlijk wel een heel onduidelijk verhaal. Wat is nu voetreflexologie? Dit is een manier van behandelen waarbij de reflexzones in de voeten gemasseerd worden. Hierbij wordt een speciale techniek gebruikt. Dit is zeer ontspannend voor de voet zelf, je zult merken dat je voetjes na afloop echt een stuk prettiger aanvoelen. Maar dat is het niet alleen, door deze reflexzones te masseren, kunnen er ook klachten op andere plekken in het lichaam aangepakt worden. Het is dus niet zomaar een voetmassage, maar een massage waarbij er echt heel gericht gewerkt wordt op het aanpakken van bepaalde zones. Dat maakt voetreflexologie echt anders dan andere vormen van voetmassages!

Hoe werkt voetreflexologie?

Op wat voor manier werkt voetreflexologie nu precies, hoe kan deze massage klachten verhelpen? Dat heeft te maken met het feit dat bepaalde zones in de voeten in verbinding staan met corresponderende zones in het lichaam. Zo corresponderen de tenen bijvoorbeeld met het hoofd, de binnenkant van de voet met de wervelkolom en de hielen en hakken met het onderlichaam. In deze reflexzones beginnen en eindigen ook bepaalde energiebanen en dat is een tweede belangrijke punt. Als de energiebanen verstoord zijn, dan heeft dit effect in het hele lichaam. De eenheid is dan in onbalans en om je goed te voelen, is het belangrijk dat juist alles in balans is. Met een voetreflexologie behandeling, worden niet alleen bepaalde reflexzones gestimuleerd of juist ontspannen, er wordt ook gezorgd voor een herstel van de balans in de energiebanen. Op die manier raken lichaam en geest weer in balans en zul jij je echt een stuk beter voelen! Het klinkt na dit alles misschien iets minder vreemd dat een gerichte voetmassage kan zorgen voor verlichting bij:

  • hoofdpijn
  • depressiviteit
  • vermoeidheid
  • spijsverteringsproblemen
  • rugpijn

Door deze speciale behandeling wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd en dat zul je zeker merken. Op die manier kun je door middel van voetreflexologie, wat een weinig intensieve behandeling is, heel veel verschillende klachten oplossen! Zonder dat je hiervoor medicijnen hoeft te gebruiken!

Ontdek het zelf

Ervaar jij ook klachten zoals hierboven beschreven of heb jij last van andere vage klachten, waar artsen niet goed een oplossing voor kunnen vinden? Dan is het dus zeker de moeite waard om de mogelijkheden van voetreflexologie uit te proberen. Om te ervaren wat dit voor jou kan doen, is het echt belangrijk dat je hiervoor naar een goede therapeut gaat. Er moet immers niet zomaar iets gedaan worden, er moet echt op de juiste manier gemasseerd worden. Hiervoor kun je heel goed terecht bij Els Keuning. Deze therapeute is echt opgeleid hiervoor, zij heeft een driejarige HBO-opleiding gevolgd tot voetreflexzone therapeut. Zij is daardoor ook echt bedreven in de technieken van de voetreflexologie en kan dit als geen ander bij jou toepassen! Zij kan ervoor zorgen dat jouw voeten zo behandeld worden dat jij weer helemaal in balans raakt en dat jouw energiebanen weer goed hun werk kunnen doen. Je zult je echt een flink stuk beter voelen na behandeling, klachten zullen verdwijnen en je zult je rustiger en meer in balans voelen. Op elskeuning.eu kun je meer lezen over wat zij voor jou kan betekenen en wat voor behandelingen zij naast de voetreflexologie nog meer uit kan voeren!