Uitvalscherm

Wil jij het binnen in huis lekker koel houden tijdens een warme zomer? Dan is een uitvalscherm een ideale oplossing hiervoor! Er zijn natuurlijk heel veel andere manieren om ervoor te zorgen dat de zon niet volop naar binnen kan schijnen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het gebruik van verduisteringsgordijnen. Dit kan een goede keus zijn als je zelf overdag niet thuis bent, maar als jij niet weg hoeft, dan is het toch echt minder ideaal in gebruik. Met een verduisteringsgordijn houd je immers niet alleen de warmte tegen, maar ook het licht, waardoor je dus volkomen in het donker zit. Bij een uitvalscherm heb je daar geen last van, dan wordt het hooguit iets minder licht in huis. Maar doordat de zon dan toch al volop schijnt, is dit eigenlijk geen noemenswaardig probleem. Ook met lamellen en met luiken heb je hetzelfde probleem als met het verduisteringsgordijn. Dit zijn dus eigenlijk enkel goede oplossingen voor ruimtes waar je overdag niet komt, zoals de slaapkamer, of voor mensen die toch iedere dag buitenshuis zijn. Bovendien kun je met deze oplossingen ook zelf niet meer naar buiten kijken, wat natuurlijk jammer is. Met een uitvalscherm behoud jij je uitzicht en ook dat is natuurlijk prettig.

Uitvalscherm of ander zonnescherm

Deze zaken gelden natuurlijk niet enkel voor het uitvalscherm, maar ook voor andere varianten zonneschermen. Er zijn veel verschillende varianten verkrijgbaar, zoals een knikarmscherm of een markies. Wat is nu het verschil tussen deze varianten? Een markies heeft een gebogen constructie en heeft ook aan de zijkanten doek zitten. Hierdoor wordt niet alleen licht dat recht van voren komt tegen gehouden, maar ook zonlicht dat van opzij komt. Het is daardoor heel effectief en het ziet er ook nog eens erg mooi uit. Minpuntje is echter dat ze een groter deel van het raam bedekken en daardoor voor meer duisternis binnenshuis zorgen. Een uitvalscherm en een knikarmscherm lijken eigenlijk op het eerste gezicht veel op elkaar: het zijn beide rechthoekige doeken die in een schuine hoek vanaf de wand naar beneden gaan. Het verschil zit in de constructie, waar een uitvalscherm onbuigbare armen heeft, hebben knikarmschermen een knik in de armconstructie. Dit betekent dat de uitvalvarianten steviger is, maar het maakt het tegelijkertijd onmogelijk om onder het scherm door te lopen, vanwege de armen die in de weg zitten. Hierdoor zijn ze vooral erg handig om te gebruiken op bijvoorbeeld hogere verdiepingen van gebouwen of op plekken waar toch al niemand direct voor het raam langs zou willen of kunnen lopen.

SunGo Zonwering

Wil jij een uitvalscherm kopen voor jouw woning of voor een ander pand, dan doe je er goed aan om hiervoor naar SunGo Zonwering te gaan. Zij kunnen jou door hun ruime ervaring hier uitstekend bij helpen. Dat geldt bovendien niet alleen voor dit soort zonneschermen, je kunt bij hen voor heel veel verschillende soorten zonweringen terecht:

  • uitvalschermen
  • knikarmschermen
  • markiezen
  • jaloezie├źn
  • screens

Dit betekent dat zij jou niet alleen heel goed kunnen helpen bij de montage, maar dat zij jou ook kunnen adviseren over welke variant voor jouw situatie nu de beste keus is, mocht jij daar zelf nog twijfels over hebben. Zo weet je zeker dat je kiest voor zonweringsproducten die goed bij jouw specifieke situatie passen. Daar komt nog als pluspunt bij dat zij niet alleen complete producten leveren, maar dat je bij hen ook terecht kunt voor bijvoorbeeld het vervangen van het doek van het zonnescherm. Uiteraard zijn hun producten heel sterk, maar schade is altijd mogelijk door bijvoorbeeld plotseling veranderende weersomstandigheden. De mensen van SunGo Zonwering kunnen dan gewoon het doek van het uitvalscherm voor jou vervangen!