Sollicitatiebrief schrijven

Heb jij wel eens een sollicitatiebrief geschreven? Dan zul je misschien tot de ontdekking zijn gekomen dat dit nog best wel lastig is. Het is echter wel belangrijk om dit op een goede manier te doen, het kan namelijk echt de manier zijn waarop jij bij een bedrijf binnen komt. Vergeet namelijk niet dat er heel veel anderen zijn die op dezelfde vacatures reageren als jij en die een vergelijkbare achtergrond hebben. Zij hebben misschien dezelfde opleiding gedaan en vergelijkbare werkervaring opgedaan. Je kunt dan wel denken dat jouw Curriculum Vitae wel voor zich spreekt, maar als deze sterk lijkt op die van anderen, dan heeft een werkgever toch echt jouw sollicitatiebrief nodig om jou te kunnen onderscheiden van andere sollicitanten. Solliciteer jij bij een bedrijf dat geen vacatures uit heeft staan, enkel omdat jij graag voor hen zou willen werken, dan is het helemaal belangrijk dat je een goede brief schrijft. Waarom zouden zij immers überhaupt naar jouw CV willen kijken als zij op dat moment niet direct behoefte hebben aan nieuwe werknemers? Wat maakt jou zo bijzonder dat ze zouden moeten overwegen om jou toch aan te nemen of jou in gedachten te houden voor het moment dat er wel een functie vrijkomt? Een goede sollicitatiebrief is dus echt van groot belang. Bekijk alle informatie op https://www.lifebrander.nl/

Hoe schrijf je een goede sollicitatiebrief?

Zoals gezegd is het echter best wel lastig om een goede brief op te stellen. Want wat moet je hier nu eigenlijk in vermelden? Een sollicitatiebrief wordt ook wel een motivatiebrief genoemd en dat geeft al meer duidelijkheid over wat je in een dergelijk schrijven zet. Je vermeldt hierin waarom jij zo gemotiveerd bent om bij hen te solliciteren. Je kunt een dergelijke brief eigenlijk globaal opdelen in drie onderdelen, namelijk:

  • wat jouw ervaring is en hoe dit past bij de baan of het bedrijf
  • waarom jij enthousiast bent over het bedrijf
  • wat jou aanspreekt in de functie

Met andere woorden, de sollicitatiebrief is de manier om jouw CV meer te laten spreken. Je kunt hierin iets van jezelf laten zien en jezelf als het ware verkopen aan de werkgever. Je kunt aan hen duidelijk maken waarom nu juist jij de beste kandidaat bent om voor hen te komen werken. Dit maakt ook meteen duidelijk waarom het zo belangrijk is om een goede sollicitatiebrief te schrijven, het geeft jou echt de kans om jezelf te onderscheiden van alle anderen die ook solliciteren.

Lifebrander helpt met handige tips

Je weet nu wat er in een sollicitatiebrief zou moeten staan, maar hoe pak je dit nu aan? Soms kan het wel handig zijn om wat voorbeelden te hebben, zodat je een beetje weet hoe je de opbouw van de brief aan moet pakken. Ook kun je dan ideeën opdoen over zinsopbouw en wat er wel en niet in te zetten. Bij Lifebrander kun je dergelijke tips vinden. Deze website is helemaal gericht op het verschaffen van handige informatie en tips op het gebied van solliciteren en een sollicitatiebrief valt daar natuurlijk onder. Maar alleen met een goede brief kom je er natuurlijk niet, je moet ook een goede CV opstellen en jezelf goed weten te verkopen tijdens het sollicitatiegesprek op het moment dat jij daarvoor uitgenodigd wordt. Op de site van Lifebrander kun je voor alle onderdelen van het sollicitatieproces handige tips en weetjes vinden, zodat jij dit op een goede manier aan kunt pakken. Door van hun info gebruik te maken, kun je de kans op succes sterk vergroten. Ben jij op zoek naar nieuw werk en wil jij weten hoe je een sollicitatiebrief en CV op moet stellen? Kijk dan zeker eens op Lifebrander!