Ontdek de voordelen van hypnose in Groningen

De wereld zoals we die als mens waarnemen wordt beperkt door de vermogens van onze zintuigen. Zo bestaat alles wat we om ons heen zien uit atomen en die atomen bestaan vervolgens weer uit veel kleinere moleculen. Als je nog verder gaat dan kom je terecht in de wereld van de quarks. Maar het enige wat wij met onze ogen zien zijn solide objecten als bomen, tafels, stoelen, auto’s, et cetera. Het punt is dat er veel meer is dan wat we kunnen waarnemen. Wat we waarnemen is dan ook niet echt zoals we dat zien horen of ruiken. Dit alles is om aan te geven dat ook de geest waar we zo direct mee bekend zijn, meer is of meer kan zijn dan wat we direct kunnen waarnemen. Wat we immers direct waarnemen, dat zijn onze directe gedachtes en gevoelens. Zelfs deze worden vaak door zelf-deceptie vervormd. Maar onder dat bewuste niveau bevindt zich een hele wereld aan onbewuste verlangens, gevoelens, ideeën en overtuigingen waar we geen directe toegang tot hebben. Via hypnose in Groningen bij Hypnose Praktijk kun je die strikte grens tussen de wereld van het bewuste en onbewuste als het ware laten vervagen. Het is niet voor niets dat er een zo’n grens is tussen beide werelden. Als we ons altijd van alles bewust zouden zijn, dan zouden we nauwelijks nog kunnen functioneren. We zijn ons bewust van het direct noodzakelijke, zodat we zo efficiënt mogelijk kunnen functioneren. Wat we niet nodig hebben, dan verdwijnt naar de archiefkasten van het onderbewuste. Maar dat wil niet zeggen dat de inhoud van het onderbewuste geen invloed uitoefent en dat is waar hypnose in Groningen om de hoek komt kijken. Als je bijvoorbeeld in de auto zit, dan voer je allerlei handelingen uit terwijl je met je gedachten bij je werk bent. Je zorgt ervoor dat de auto op de juiste manier van A naar B rijdt, zonder dat je je al te bewust bent van de handelingen die je uitvoert. Je hebt de automatische piloot aangezet, maar dat betekent dus niet dat de rijvaardigheden verdwijnen. Het betekent alleen dat het dusdanig routine is geworden, dat er geen bewuste aandacht meer nodig is. Zodra er echter iets mis is, de rem doet het niet meer bijvoorbeeld, dan focus je al je bewuste aandacht op de rem en het tot stilstand proberen te brengen van de auto. Dat is wat hypnose in Groningen in wezen ook doet. Zodra er iets mis is in de vorm van een neurose, verslaving of ander probleem, dan gaat de hypnotherapeut aan de slag om de onbewuste oorzaken aan te pakken.

Hypnose in Groningen voor de aanpak van uiteenlopende problemen

Omdat al het menselijke handelen voortkomt uit de hersenen, is het niet zo gek dat al onze problemen, issues en neuroses ook een oorsprong hebben in onze hersenen. Het is dus ook niet zo gek om te denken dat je die problemen via hypnose in Groningen kunt aanpakken. Het is daarom ook logisch dat je hypnose in Groningen kunt toepassen bij de aanpak van uiteenlopende problemen zoals:

  • Afvallen
  • Verslaving
  • Depressie
  • Vliegangst

Kijk op de site voor meer informatie over Hypnose Praktijk

Mocht je meer willen weten over hypnose in Groningen of over Hypnose Praktijk, dan kun je terecht op de website van hypnose-praktijk.nl.