Mijn ervaring tijdens de assertiviteitscursus in Rotterdam

Voor veel mensen is het de normaalste zaak van de wereld om nee te zeggen tegen een voorstel waar ze geen tijd voor hebben of waar ze niet zoveel voor voelen. Ik wou dat ik dit met net zoveel gemak kon doen. Maar waar de meeste mensen heel af en toe het idee hebben dat ze echt ja moeten zeggen tegen een bepaald verzoek, is dit bij mij altijd het geval en dat zorgt er vaak genoeg voor dat ik me in allerlei vreemde bochten moet wringen om het allemaal maar voor elkaar te krijgen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat het mijn leven echt op een negatieve manier ging beïnvloeden en ik ben toen dan ook op zoek gegaan naar een manier om te leren om nee te zeggen. Dit vond ik bij het bedrijf PBL-Coaching & Training onder de naam van de assertiviteitscursus in Rotterdam.

  • Theorie
  • Zelfkennis
  • Praktijk

De assertiviteitscursus in Rotterdam bestaat uit twee dagen. Tijdens die twee dagen leer je om meer zelfvertrouwen te krijgen en ook om assertiever te zijn. Zo is het voor mij vaak het probleem dat ik al ja heb gezegd voordat ik er over heb nagedacht wat de consequenties hiervan zijn. Ik handel dus voordat ik nadenk en dat leidt tot vervelende situaties. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg lastig om nee te zeggen tegen mensen. Ik ben altijd bang dat mensen dan boos op me zullen worden of me niet meer of minder aardig zullen vinden en dat vind ik echt een verschrikkelijke gedachte. Natuurlijk is dit onzin. Wanneer ik mensen iets vraag en ze zeggen nee, dan haat ik ze ook niet meteen. Tijdens de assertiviteitscursus in Rotterdam gingen we ermee aan de slag hoe je je hoofd in dergelijke situaties koel kunt houden.

Leer jezelf beter kennen tijdens de assertiviteitscursus in Rotterdam

Tijdens de assertiviteitscursus in Rotterdam ga je niet alleen aan de slag met het assertiever worden of het krijgen van meer zelfvertrouwen. Er zit hier natuurlijk een stuk theorie achter die met je gedeeld wordt, en uiteindelijk ga je ook in de praktijk met de opgedane kennis werken. Maar ik denk dat het belangrijkste gedeelte van de assertiviteitscursus in Rotterdam nog wel is dat je gaat werken aan je zelfkennis. Je denkt misschien dat je jezelf het beste kent, maar het zal eigenlijk nog vies tegen vallen als je hier echt naar gaat kijken. Weet jij precies hoe je in bepaalde situaties reageert? En weet je ook hoe je jezelf eventueel op een andere manier kunt laten reageren? Dit leer je allemaal tijdens de assertiviteitscursus in Rotterdam.

De beste nazorg

Na de twee dagen assertiviteitscursus in Rotterdam is het tijd om de theorie en praktijk te gaan toepassen in het echte leven. Ik vond dit in het begin heel erg spannend. Wat bij mij heel erg hielp is dat je na de assertiviteitscursus in Rotterdam een persoonlijke feedback krijgt van de twee trainers van de assertiviteitscursus in Rotterdam. Zij belden mij op om op een persoonlijk niveau door te nemen hoe ik de assertiviteitscursus in Rotterdam doorstaan had en wat hen daarin was opgevallen over mij. Aan de hand van de informatie die ze je dan geven kun je er eventueel voor kiezen om verder te gaan met individuele sessies. Ik ben hier een tijdje terug mee begonnen en ik ben ook hier heel erg tevreden over. Wil jij ook nee leren zeggen en voor jezelf opkomen? Schrijf je dan vandaag nog in voor de assertiviteitscursus in Rotterdam.