Met een spuitlicentie mag u werken met gewasbeschermingsmiddelen

Hebt u een spuitlicentie nodig omdat u op het land van uzelf of dat van derden met ongediertebestrijdingsmiddelen werkt? Kijk dan op terratrainingen.nl en profiteer van de vele voordelen die we u bieden. Zo kunt u het gehele team op cursus sturen als u dat zou willen. Misschien is het verstandiger om dit in kwarten of de helft op te delen, zodat het bedrijf niet een week hoeft te sluiten. Gelukkig is er om de paar maanden wel een cursus in een plaats in de Randstad te volgen en duurt een cursus spuitlicentie slechts een week waarna het direct afgerond kan worden met het examen dat bij de prijs inbegrepen is. Wilt u een spuitlicentie bij Terra Trainingen volgen? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • Het pakket is speciaal samengesteld voor werkenden,
  • U krijgt training van zeer ervaren praktijkdocenten zodat u naast de theoretische kennis ook praktisch onderlegd wordt,
  • U krijgt een officieel certificaat na het goed doorlopen van de training van een erkende onderwijsinstelling,
  • Wij brengen u meer dan 25 jaar ervaring.

In die 25 jaar is er heel wat verandert. Mede door de opkomst van het internet is thuisstudie een groot onderdeel geworden. Zo kunt u de herhaling van de cursus spuitlicentie bijvoorbeeld geheel thuis of op het werk doorlopen. Ook kunt u zich online inschrijven en daarmee bespaart u erg veel tijd. En alsof dat nog niet genoeg was raden we het u aan om de website toe te voegen aan uw favoriete websites. Dan kunt u in de eerste plaats onze nieuwste pakketten volgen en in de tweede plaats vindt u er veranderingen binnen de wetgeving die misschien ook op u van toepassing zijn. Zo is de wet flora en fauna onlangs veranderd in de wet Natuurbescherming.

Een spuitlicentie is verplicht voor iedere landbouwer

Er zijn twee verschillende licenties te behalen. De eerste spuitlicentie is voor de werknemer die beroepsmatig met gewasbeschermingsmiddelen werkt. U kunt daarbij denken aan de landbouwer, maar ook de werknemers van een bedrijf dat dit werk voor de landbouwer verricht. Dit vergt immers specifieke kennis dus dit werk wordt regelmatig uitbesteed aan derden. De tweede spuitlicentie krijgt u pas als u de eerste licentie (uitvoeren) hebt gehaald. Deze spuitlicentie is namelijk niet alleen voor het uitvoeren, maar ook voor het bedrijfsvoeren. Bent u bijvoorbeeld beheerder of de eigenaar van een dergelijk bedrijf? Dan hebt u diverse administratieve taken. Die leert u tijdens deze training. Deze cursus is dan ook verplicht gesteld voor iedereen die:

  • beheerder of eigenaar is van een organisatie die bestrijdingsmiddelen in bezit heeft,
  • bestrijdingen in opdracht van derden laat uitvoeren,
  • bestrijdingen uitvoert die niet op uw eigen terrein zijn,
  • en als u adviseur bent van gewasbeschermingsmiddelen.

De cursusopzet van de twee verschillende trainingen is dus verschillend. Bij de een ligt de nadruk veel meer op het uitvoeren ervan en bij de andere meer op het management en de bijkomende administratieve werkzaamheden. Overigens duurt de eerste spuitlicentie training zeven dagdelen terwijl de vervolgcursus bestaat uit 3 dagdelen. De prijzen zijn trouwens exclusief btw maar wel altijd inclusief het afsluitende examen.

Hebt u nog vragen over deze opleiding? Klim dan in de pen

Wacht niet langer maar meldt u vandaag nog aan voor een spuitlicentie cursus bij Terra Trainingen. Bij vragen kunt u ons bereiken via het telefoonnummer en het online contactformulier. Velen zijn u reeds voorgegaan en hebben met goed gevolg één van onze diverse trainingen afgerond. Want naast de cursus spuitlicentie kunt u ook allerlei cursussen binnen het management, binnen de communicatie, binnen de groene sector en de Arbowetgeving gaan volgen.