Legionella voorkomen is beter dan genezen

U weet ongetwijfeld dat Legionella voorkomen erg belangrijk is als u met water werkt. Bedrijven die te maken krijgen met lucht- en waterzuiveringsinstallaties, ongeacht de grootte, dienen Legionella te voorkomen door regelmatig preventieve maatregelen te nemen. Omdat u daar natuurlijk wel wat hulp bij kunt gebruiken is het verstandig om een professioneel bedrijf in de arm te nemen. Een bedrijf dat dagelijks geavanceerd onderhoud verricht, producten op de markt brengt zoals filters en dat ook op andere terreinen met betrekking tot het Legionella voorkomen u bij kan staan. Kijkt u daarom eens op onze website want wij van biolab.nl hebben van Legionella voorkomen ons werk gemaakt. Het schoon houden van uw leidingen, van de airconditioning en waterkoelers is ons vak dus neem na het bekijken van de site direct even contact met ons op. Als verantwoordelijk bedrijf hebt u ongetwijfeld een beheersplan opgesteld. Maar is dat plan nog bij de tijd en adequaat? Het is absoluut een overbodige luxe om dat plan na verloop van tijd te herzien. Zeker als er in de tussentijd diverse uitbreidingen zijn geweest of als er regelmatig onderhoud is gedaan aan bepaalde installaties. Deze bacterie kan zich snel verspreiden in vochtige lauwwarme ruimtes. In het menselijk lichaam kan het diverse ziektes verspreiden. We spreken hier niet enkel over een simpel verkoudheidje maar ook over de gevreesde Veteranenziekte. Dit kan zelfs een fatale longontsteking teweegbrengen en dat is in het verleden in Nederland helaas weleens voorgekomen. Niet voor niets zijn de restricties rond het Legionella voorkomen zo streng aangehaald. In onze ogen een uitstekende zaak en we hopen dan ook van harte dat u daar net zo over denkt!

We helpen u zodat u Legionella voorkomen kunt

  • Wij kunnen al uw waterleidingen onderzoeken. Gaat het om het sanitair van een grote instelling zoals een hotel of ziekenhuis? Gaat het om een gaarkeuken of een vismarkt? Of wilt u als leidinggevende van en waterzuiveringsinstallatie alles dubbelchecken door onze professionals? Wij doen daar beslist niet moeilijk over.
  • Daarbij is het van belang om de temperatuur te controleren en dat is zeker iets wat we u gaan leren. Want temperaturen in de leidingen tussen de 25 en de 50 graden Celsius zijn helaas prima katalysatoren voor de groei van Legionella. Voorkomen is dan al eigenlijk te laat.
  • Naast het Legionella voorkomen kunnen we u ook helpen met het opsporen van asbest, het keuren van de lucht en van huizen.

Het moge nu wel duidelijk zijn hoe serieus wij het Legionella voorkomen nemen. We hebben dan ook al heel wat bedrijven in ons beheer die we op afgesproken data komen controleren. Eventuele reparaties voeren we direct uit net als het tussentijds reinigen van diverse water- en luchtkanalen. Klinkt u dat als muziek in de oren en bent u benieuwd wat we precies voor uw bedrijf kunnen betekenen? Klimt u in dat geval in de pen en leg ons uit wat u doet en welke service u van ons verleent. We komen graag bij u langs om de situatie op te nemen en een offerte op te stellen.

Vergeet u niet om een beheersplan op te stellen?

Ook telefonisch kunt u ons snel bereiken, tijdens kantooruren is onze klantenservice vanzelfsprekend bereikbaar. Op de sociale media houden we u op de hoogte van onze activiteiten over onder andere het Legionella voorkomen. En wellicht is het verstandig om ook even na te denken over onze andere activiteiten. Zo kan een onderzoek naar asbest, het opstellen van een rapport en ten slotte het verwijderen van deze gevaarlijke stof ook voor uw bedrijf zeer relevant zijn!