Leer Engels in Rotterdam bij Masterclass English

Na een eerste les Engels volgt een tweede en op den duur kun je je vaardigheden perfectioneren en een masterclass cursus Engels in Rotterdam volgen. Het is vaak heel prettig als je een meester bent in het beheersen van een bepaalde vaardigheid. Niet alleen omdat je dan zelf de vaardigheid met verve en souplesse kunt uitvoeren, maar ook omdat jouw vaardigheden respect genereren bij anderen. Bij een taal die niet je moedertaal is, werkt dat natuurlijk ook zo. Wat je in ieder geval ziet is dat het respect meteen een deuk oploopt als je bijvoorbeeld Engels spreekt met een dik accent en allerlei grammaticale fouten of vertalingen die je veel te letterlijk uit het Nederlands kopieert. Het laat zien dat je de taal niet beheerst en een luisteraar kan dan onmogelijk zijn of haar oordeel tegenhouden. Wij mensen hebben twee routes voor wat betreft onze oordelen of evaluaties. Alles wat we zien, horen, ruiken, voelen of ervaren wordt altijd meteen in dimensies van aantrekking of afkeer geavaleerd. Dat gebeurt via een snelle emotionele route en via een lange meer intellectuele route. Via die tweede route kunnen we fouten en overhaaste oordelen weliswaar corrigeren, maar dat gebeurt lang niet altijd en ook alleen als het nodig is. Dus als je iemand tegenkomt die slecht Engels spreekt, dan heb je altijd een snel oordeel. Dat kan ook van alles zijn, van een soort medelijden tot een volstrekt gebrek aan respect. Daarom is het, indien je veel Engels moet spreken, niet onverstandig om bij Masterclass English een cursus Engels in Rotterdam te volgen. Het is net als met oordelen op basis van je uiterlijk. Je kunt een heel boek schrijven over hoe oneerlijk en oppervlakkig het is dat mensen niet verder kijken dan het uiterlijk. Maar dat verandert niets aan het feit dat het in de menselijke natuur verankerd ligt om snelle oordelen te vellen. We hebben immers geen tijd om iedere ervaring en ieder persoon constant op waarde te schatten. Beter is het dus om te accepteren dat het gebeurt, en je uiterlijke verschijning daarop aan te passen. Je kunt er namelijk ook gebruik van maken en oordelen via oppervlakkigheden positief stellen. Zo kun je via een cursus Engels in Rotterdam je vaardigheden opkrikken, je accent verbeteren en leren om foutloos te spreken. Dat kost even een korte inspanning, maar de oordelen zullen daarna altijd, wat betreft je Engelse vaardigheden, positief zijn. Daarnaast is het voor jezelf ook gewoon fijn dat je de taal op meesterlijk niveau beheerst. Het geeft je zelfvertrouwen een boost en daardoor spreek je ook meteen met meer gemak. En dat komt je karakter in sociale situaties weer te goede.

Een cursus Engels in Rotterdam op het niveau dat bij je past

Als je al redelijk goed Engels spreekt, dan hoef je natuurlijk geen basiscursus te volgen. Daarom kun je bij Masterclass English Leer Engels in Rotterdam bij Masterclass Englisheen cursus Engels in Rotterdam volgen die goed bij je past.

Kijk snel op de website voor meer informatie

Mocht je meer willen weten over de cursus Engels in Rotterdam, dan kun je een kijkje nemen op de site van masterclassenglish.com. Hier vind je ook een overzicht van alle verschillende cursussen die je kunt volgen zoals: 

  • Groepscursussen
  • Individuele cursus Engels in Rotterdam
  • Zomercursus