Haal alles eruit wat er inzit met een Excel basiscursus

Haal alles eruit wat er inzit met een Excel basiscursusAls je Microsoft Office op je computer installeert, dan krijg je vaak ook allerlei andere programma’s behorende bij Office. Dit zijn:

  • PowerPoint
  • Outlook
  • Excel
  • Project

Vaak gebruik je deze programma’s niet, want het enige wat je nodig hebt is een tekstverwerkingsprogramma. Maar het kan gebeuren dat je op een kantoor terecht komt waar men van je verlangt dat je om kunt gaan met Excel. Nu heb je op de middelbare school vast wel eens iets met Excel gedaan en dus heb je op je CV ingevuld dat je een bepaalde basisvaardigheid bezit. Als dat echter helemaal niet het geval is, dan moet je zo snel mogelijk een Excel basiscursus volgen. Bij basis denk je misschien aan een soort van minimale kennis, maar als je Excel op een basis manier leert gebruiken, dan kun je er net zoveel mee als dat je nu bijvoorbeeld met Microsoft Word kunt. Want je beseft het misschien niet, maar de meeste mensen gebruiken Word op een hele basale manier. Tekst kopiëren en plakken, tekst cursief of Bold maken, bestanden opslaan en openen, het is allemaal niets meer dan de basis. De echte professionals kunnen veel meer met Word. Zij kunnen de mooiste documenten maken, foto’s invoegen, bewerken en als achtergrond gebruiken, bepaalde zaken samenvoegen en combineren met Excel bestanden, grafieken uit Excel overzetten en noem het allemaal maar op. En dat ook allemaal op een snelle efficiënte manier. Wellicht probeer je zelf ook wel eens zoiets te doen en voor je het weet loop je gefrustreerd naar de kantine, omdat het allemaal verspringt en het niet doet wat jij wilt. Dus een verregaande expertise met Word is slechts basiskennis. Dus als je ook op een basisniveau van Excel gebruik wilt kunnen maken, dan heb je zeker een goede Excel basiscursus nodig. Mocht je een ondernemer zijn en heb je een kantoor met meerdere werknemers die elk via hun CV claimen over een bepaald basisniveau te beschikken wat Excel betreft, dan is het juist geen slecht idee om het geheugen van die werknemers een beetje op te frissen via een Excel basiscursus incompany. Dat betekent dat de Excel basiscursus op de bedrijfsvloer gegeven kan worden. Dus je kunt bijvoorbeeld voor een paar dagen een x aantal uren inplannen voor de Excel basiscursus. In overleg kun je het ook na werktijd regelen. Punt is dat je alle werknemers bij elkaar hebt en dat zij dus niet apart naar een externe locatie hoeven te reizen. Als iedereen op je kantoor beschikt over deze basiskennis, dan zal iedereen via Excel ook een stuk efficiënter kunnen werken. Dus het is uiteindelijk ook alleen maar goed voor jezelf. De vraag is natuurlijk waar je terecht kunt voor een Excel basiscursus

Kom naar vandijkcomputeropleidingen.nl voor een Excel basiscursus

Mocht je op zoek zijn naar een goede Excel basiscursus, dan kun je terecht bij vandijkcomputeropleidingen.nl. Je kunt het allemaal op de bedrijfsvloer organiseren. Tevens kun je ook kiezen voor andere cursussen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een cursus Excel voor gevorderden. Dat betekent dat je de basiscursus ook een vervolg kunt geven. Als alle werknemers al over een basisniveau beschikken, dan kun je ook meteen kiezen voor een cursus voor gevorderden. Daarnaast kunt je ook cursussen volgen voor alle andere Microsoft office programma’s die hierboven al even zijn aangestipt.

Neem contact op voor meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden of eventueel voor meer informatie over cursussen buiten je bedrijf, dan kun je via de site van vandijkcomputeropleidingen.nl altijd even contact opnemen.