Een laminaat vloer is altijd geschikt voor iedere woning

Voor de inrichting van een huis is de vloer natuurlijk van wezenlijk belang. De vloer beslaat een groot deel van het woonoppervlak en dus is het belangrijk dat de vloer je aanstaat. Je kunt niet even iets over de vloer heen leggen als je beseft dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Tevens kun je niet de andere kant op kijken, tenzij je constant naar het plafond blijft staren. De vloer is overal en dus is het belangrijk dat de vloer je bevalt. Laminaat is een materiaal waarmee je alle kanten op kunt. Er is variatie wat betreft de soort, de uitstraling en de prijs. Je kunt dus een hele goedkope laminaat vloer in je huis leggen, maar je kunt ook een duurdere laminaat vloer in je huis leggen. Beide hebben uiteraard voor- en nadelen. Als je kiest voor de meest goedkope variant, dan hoef je niet diep in je buidel te tasten en dat is uiteraard erg prettig. Maar de goedkoopste variant heeft natuurlijk niet de meest natuurgetrouwe deco laag. De deco laag is de top laag van het laminaat. Deze bevat een fotoprint (deco) van een houtsoort waarmee de houtlook wordt gesimuleerd of nagebootst. Hoe lager de kwaliteit van deze deco laag, des te minder is ook de kwaliteit van de gelijkenis met echt hout. Kies je voor een duurdere variant laminaat, dan is ook de deco laag van een veel betere kwaliteit. De fotoprint is dan nauwelijks nog van echt hout te onderscheiden. Het mooie daaraan is natuurlijk dat je nog altijd veel goedkoper uit bent dan wanneer je zou kiezen voor een echte houten vloer, maar toch kunt genieten van een vloer die niet meer van echt hout is de onderscheiden. Daarnaast heb je bij de goedkoopste variant te maken met een dunste HDF laag. Deze laag bevindt zich onder de deco laag en zorgt voor de algemene kwaliteit en levensduur van de vloer. Hoe dikker deze laag, des te beter de kwaliteit van je laminaat vloer. Dus als je kiest voor een hele goedkope laminaat vloer, houd er dan rekening mee dat de HDF laag dun zal zijn. Dat betekent dat je ook minder demping hebt en de levensduur van je hele vloer is dan ook een stuk lager. Dus als je weet dat je tijdelijk in een huurhuis gaat wonen en na je vertrek niet de vloer mee wilt nemen, dan is een goedkope laminaat vloer zeker een optie. Maar als je juist lang op een plek wilt blijven wonen, dan kun je beter investeren in een duurdere laminaat vloer. Daardoor hoef je de vloer ook niet snel te vervangen en ben je uiteindelijk zelfs goedkoper uit.

Waar kan ik terecht voor de dure en goedkope laminaat vloer?

Je wilt op den duur natuurlijk wat te kiezen hebben, dus het is altijd belangrijk dat je kunt kiezen uit beide opties en alle wat daar tussenin valt. Daarom ben je voor een vloer die bij jou past bij lab21.nl zeker aan het goede adres. Je kunt hier niet alleen maar terecht voor laminaat, maar ook andere vloersoorten zoals:

  • Hout
  • Pvc
  • Natuursteen
  • Keramische steen

Via de site kun je je alvast oriënteren, maar op den duur kun je ook naar één van de winkels gaan en de vloeren bekijken in de showroom. Dan krijg je meteen een impressie van de verschillende opties.

Neem contact op met lab21.nl

Heb je vragen over het één of ander, dan kun je ook altijd even contact opnemen met een medewerker van lab21. Natuurlijk kun je ook gewoon langskomen in de winkel.