Een boom omzagen in uw tuin? U kunt wel wat hulp gebruiken

Hebt u een tuin en bent u het zat dat die grote boom het zonlicht tegenhoudt? Dan wilt u wellicht deze boom omzagen. Dat is een lastig klusje, sterker nog, u hebt er misschien wel een kapvergunning voor nodig. Een boom omzagen is dan ook een klus dat u het beste kunt uitbesteden aan de professional. Zo is het verstandig om eerst de grotere takken te verwijderen. Die kunt u gebruiken voor de open haard of voor een vuurkorf. Dan zal de stam doorgezaagd moeten worden op een manier dat de boom de juiste kant opvalt. Weet u al wat u met de restanten van de boom wilt doen? Hopelijk wilt u het aan Wilfred Kalf schenken want hij kan er prachtige meubelen van maken. Kijkt u maar eens naar zijn portfolio op WilfredKalf.nl. U zult zien dat hij prachtige stoelen, tafels, bedden en kasten maakt van bomen van Nederlandse bodem. Het liefst komt trekt hij het bos in om zijn eigen hout te verzamelen en hij kan ook in uw tuin helpen bij de houtkap. Uw boom omzagen is voor hem een koud kunstje en daarmee zorgt u ervoor dat u en uw familie geen gevaar lopen tijdens het boom omzagen. Nadien maakt hij er aldus een prachtig meubelstuk van dat u vervolgens weer kunt kopen. Dan kunt u optimaal profiteren van deze recyclemethode.

Na het boom omzagen maken we een prachtig meubelstuk van de boom

Bij het boom omzagen zal hij natuurlijk de hulp van een bedrijf inroepen zodat dit op een uiterst veilige en professionele manier kan worden aangepakt. Hij werkt met diverse bedrijven zodat er een landelijke dekking kan worden gegarandeerd. Dat heeft natuurlijk niet alleen met de locatie te maken maar ook met:

  • De bereikbaarheid,
  • De grootte van de boom of bomen,
  • En met het vervoer. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de restanten tot planken worden gezaagd waar hij vervolgens een meubelstuk van kan maken. Hij werkt in Zwammerdam, nabij Alphen aan den Rijn en dus in Zuid-Holland.

Bent u benieuwd wat er na het boom omzagen allemaal kan worden gemaakt? Dan vindt u op de website zijn portfolio. Ook via de sociale media kunt u zijn kunstwerken, want dat zijn het wel, bekijken. Vergeet dus niet om hem te volgen via bijvoorbeeld Facebook, Linked in en Instagram. Wilt u hem eens aan het werk zien? Kijk dan op zijn kanaal op YouTube. Dankzij het boom omzagen hebt u eindelijk genoeg zonlicht in uw voor- of achtertuin. En u kunt genieten van het zonnetje terwijl u op uw oude boom plaats kunt nemen. Want het is uiteraard mogelijk om er tuinmeubelen van te maken.

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel

Hebt u nog specifieke vragen over het boom omzagen? Wilt u weten welke meubelen hij er van kan maken en wilt u hier zelf enige inspraak in hebben? Wilt u direct een afspraak maken omdat de kap niet vroeg genoeg kan beginnen? Neem in ieder geval telefonisch, via de mail of via het contactformulier contact op met Wilfred Kalf. Het is de beste en meest duurzame methode want uw boom verdient absoluut een tweede leven. Omdat hij uitsluitend werkt met inheemse boomsoorten gaat hij daarmee ook de houtkap in de oerwouden tegen. Recycling van goederen is belangrijk in deze wegwerpmaatschappij. Zeker als het gaat om het hergebruik van hout. Ook al denkt u dat de houtsoort te zacht is of de boom te vermolmd, het zal u verbazen wat we er nog van kunnen maken!