Conifeer

Wil jij jouw tuin graag met een mooie, groen blijvende haag omheinen? Dan is de conifeer de ideale oplossing! In steden is het zo dat woningen dicht naast elkaar gebouwd zijn, waardoor je zo bij elkaar de achtertuin in kijkt. Daar zit eigenlijk niemand op te wachten, als je buiten gaat zitten, wil je immers graag wat privacy hebben. Om dit voor elkaar te krijgen, kiezen velen voor het plaatsen van een schutting. Op die manier kun je de afscheiding inderdaad heel snel voor elkaar krijgen, maar heel erg mooi is het niet per se. Kies je voor het gebruik van een conifeer, dan duurt het vaak ietsje langer voordat alles mooi aan elkaar gegroeid is en je ook echt een dichte muur van groen tussen jouw tuin en die van de buren hebt. Maar dan heb je wel een natuurlijke oplossing. Egels kunnen er gewoon onderdoor lopen, vogels kunnen er hun nestjes in bouwen en ook voor insecten biedt een dergelijke haag veel voordelen. De wortels van de coniferen houden bovendien vocht vast en zorgen voor een goede afwatering. Hagen van conifeer zien er dus niet alleen mooier uit, ze zijn ook voor de natuur en het milieu een veel betere oplossing!

Conifeer uitkiezen

Heb jij besloten dat je coniferenhagen wilt hebben? Dan moet je weten dat er verschillende soorten op dit gebied te krijgen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een heel snel groeiende conifeer, voor een exemplaar dat breed de hoogte ingaat of dat juist meer smal opgaand is. Er zijn echt heel veel coniferenrassen verkrijgbaar, de populairste in Nederland zijn:

  • de Dwergcipres, herkenbaar aan de blauwige kleur van het blad
  • de Thuja Occidentalis Brabant, snelgroeiend en lichtgroen van kleur
  • de Thuja Occidentalis Smaragd, opvallend door de felgroene kleur en de taps toelopende vorm
  • de Californische Cipres, met een goudgele kleur is het een echte blikvanger

Wat voor soort conifeer jij ook kiest, de meeste zijn zowel geschikt om solitair als in een haag te laten groeien. Wil jij hagen om jouw tuin maken, dan moet jij je dus eerst afvragen wat jij het mooist vindt om naar te kijken. Welke kleur spreekt jou het meest aan? Wil je dat de heg echt opvalt of wil je dat het een rustige achtergrond biedt voor de andere planten in jouw tuin? Ook moet jij je afvragen hoe snel je wilt dat de haag heel dicht en hoog is. Mag dit gerust even duren of moet de conifeer zo snel mogelijk groeien? Als je dit soort zaken voor jezelf besloten hebt, kun je gemakkelijker een keus maken uit de vele coniferensoorten die er verkrijgbaar zijn.

Bestel online

Als je denkt aan het kopen van een conifeer, dan denk je natuurlijk niet meteen aan online een bestelling plaatsen. Toch is dit tegenwoordig mogelijk en hoef je hiervoor niet meer naar het tuincentrum of een plaatselijke kweker te gaan. Dat biedt natuurlijk voordelen. Zo kun je op je gemak de verschillende mogelijkheden online bekijken en de kenmerken van ieder ras doorlezen. Zo weet je precies waar je uit kunt kiezen en zo kun je beoordelen wat het beste bij je past. Een conifeer uitzoeken kun je doen via coniferen-bestellen.nl, de website van Kwekerij Top&Top. Zij bieden een ruime keus op dit gebied, met echt voor iedereen een geschikte soort. Heb jij jouw keus gemaakt, dan kun je deze gewoon online bij hen bestellen en bij jou thuis laten bezorgen. Heb jij geen zin om zelf met het aanplanten van een coniferenhaag aan de slag te gaan? Dan kun je dit ook door hun hovenier laten doen. Wil je een conifeer kopen, dan ga je dus naar deze site!