Camping Drenthe voor kamperen

Als jij op vakantie gaat, kies jij dan wel eens voor een camping te Drenthe? Voor de meeste mensen zal dit niet het geval zijn, steeds vaker kiezen we immers voor verder en verder weg. Hierdoor ontstaat de eigenlijk wat vreemde situatie dat we regio’s in het buitenland beter kennen dan bepaalde delen van ons eigen land. En dat is jammer, want ondanks de ideeën die er soms heersen, valt er in Nederland genoeg te genieten. We mogen dan wel geen bergketens hebben, maar dat betekent niet dat hier in de natuur bijvoorbeeld niets te ontdekken valt. Integendeel zelfs en daar zul je snel achter komen als je eens voor een camping in Drenthe kiest. Of natuurlijk voor een ander deel van Nederland waar jij nog nooit geweest bent. Er valt nog zoveel te ontdekken en het voordeel is dat je hier niet eens vele uren voor in de auto hoeft te zitten. Geen lange ritten meer naar het zuiden, niet langer vele uren vakantietijd kwijt zijn aan in de file staan, maar gewoon kiezen voor een camping in Drenthe. Je bent er snel, je hoeft geen geld te wisselen en je kunt gewoon in je eigen taal alles regelen!

Vanaf camping Drenthe ontdekken

Het fijne is dat je uitstekend vanaf een camping Drenthe kunt ontdekken. Wat kun je daar nu allemaal verwachten? De meeste mensen die aan deze provincie denken, denken meteen aan bossen en die kun je er inderdaad ook volop vinden. Maar dat is niet het enige, er zijn ook prachtige zandverstuivingen en heidevelden. Dit biedt je vele mogelijkheden om heerlijk er op uit te trekken in de natuur, bijvoorbeeld lopend of op de fiets. Daarnaast is een camping in Drenthe ook een goede mogelijkheid om eens de authentieke dorpen in deze regio te ontdekken. Bijvoorbeeld het museumdorp Orvelte, met de prachtige oude huizen met rieten daken. Houd jij meer van wat vertier, dan kun je natuurlijk prima naar Assen of naar Emmen gaan, daar is genoeg te beleven en kun je ook prima shoppen. En wil je uitstapjes maken, dan zijn er verschillende attractieparken waar je naar toe zou kunnen gaan. Ook op cultureel en historisch gebied is er genoeg te doen, denk maar aan het bezoeken van hunebedden en verschillende musea. Je hoeft je dus echt niet te vervelen als je vakantie gaat vieren op een camping in Drenthe!

Kies voor KGC

Nu is het natuurlijk zo dat als er één provincie in Nederland is waar veel kampeerders naar toe gaan, dan is het wel hier naartoe. Wil jij verblijven op een camping te Drenthe, dan heb je dan ook de keus uit heel veel verschillende kampeerterreinen. De vraag is dan: welke kun jij het beste kiezen? Het antwoord daarop is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat jij zoekt in een kamperterrein en in een vakantie. Ben jij vooral op zoek naar:

  • contact met de natuur
  • gastvrijheid
  • rust en ontspanning

dan moet je kiezen voor een van de campings die aangesloten is bij KGC. Dit is een afkorting voor Karaktervolle Groene Camping en als je voor een camping in Drenthe kiest die hier bij is aangesloten, dan weet je in ieder geval zeker dat deze dicht bij de natuur gelegen is. Ook is deze altijd kleinschalig van opzet, is er sprake van ouderwetse gastvrijheid en van persoonlijke aandacht. Je kunt er ontspannen, tot rust komen, je weer even helemaal opladen. Uiteraard zijn de sanitaire voorzieningen en de standplaatsen uitstekend geregeld. Zijn dit zaken die jou enthousiast maken? Dan moet je dus zeker eens kiezen voor een KGC camping Drenthe!