Bourgondisch genieten in Venlo: restaurant Chez l’ Hêtre

Ik wist niet dat er in Venlo een restaurant bestond waar je zo lekker vlees kunt eten. Wat heb ik me laten verrassen bij Chez l’ Hêtre. Ik sta bekend als deBourgondiërvan mijn familie. Ik houd van eten en ik houd vooral van vlees.Alles wat ik eetmoet wel gewoon goed zijn. Ik ga heel graag uit eten, maar soms valt hetetendan zo ontzettend tegen. Dan ben ik ervan overtuigd dat ik beter zelf in de keuken had kunnen staan. In mijneigen stadVenlo is restaurant Chez l’ Hêtre echtpuur genieten. Daar is het eten voortreffelijk en je proeft de kwaliteit. Ik kende het restaurant nog niet. Maar een collega uit Venlo had restaurant Chez l’ Hêtre op zijn toplijst van restaurants in Venlo staan.Dus toen mijn vriendin en ik tien jaar samen waren, hadden we de perfecte gelegenheid om eens te reserveren bij deze plek. En zonder spijt.

In Venlo hét restaurant voor kalfsvlees

Chez l’ Hêtre is in Venlo hét restaurant waar ze het beste kalfsvlees kunnen bereiden. De kok won hier 6 jaar geleden zelfs een prijs voor. Ik hoefde dus niet te twijfelen over het gerecht dat ik zou kiezen. Ik had een kalfsmedaillon met gebakken kalfszwezerik en een smakelijke saus. Een kalfszwezerik is orgaanvlees en heeft een overheerlijke en zachte smaak. Je kunt het gerecht ook zonder kalfszwezerik bestellen, maar daar zou ik persoonlijk niet voor kiezen. Het vult elkaar namelijk heel mooi aan.Mijn vriendin is weg van asperges en koos voor het seizoensgerecht. Want wist je dat je tijdens het aspergeseizoen in Venlo bij restaurants de beste asperges van Nederland kan bestellen? Bij restaurant Chez l’ Hêtre staan ze vanaf april op de kaart. Volgens mijn vriendin ook een echte aanrader.Omdat we vanwege een speciale gelegenheid uit eten gingen, kozen we niet alleen voor een hoofdgerecht. We gingen voor een driegangenmenu. We wilden onze gerechten wel zelf kiezen, dus we atenàla carte. Als voorgerecht had ik een carpaccio van rund. De combinatie met gekarameliseerde Macademia noten was buitengewoon goed. Mijn vriendin koos voor de eendenlever paté. Met een compote van dadel en sherry had dit gerecht een heerlijke zoete twist. Als nagerecht koos mijn vriendin voor een chocolade dessert, bestaande uit een proeverij van 3 soorten chocolade met sorbet van passievrucht. Ik koos voor het kaasplateau.Voor een bijpassende wijn kun jevragen naar de wijnspecialist. Hij weet precies welke wijn je gerecht nog lekkerder maakt. Vergeet ook zeker de dessertwijnen niet. Je kunt kiezen uit meerdere dessertwijnen, zoals:

  • Een Moscato uit Italië;
  • Een Italiaanse dessertwijn van het druivensoort Brachetto;
  • Een muscat uit Frankrijk;
  • Een port;
  • Een sherry.

De port paste perfect bij mijn kaasplankje en de sherry combineerde geweldig met de chocolade proeverij van mijn vriendin.

Je vrienden verrassen met een tegoedbon

Wijkijken fantastisch terug opons tienjarig samenzijn en onze avond washelemaalcompleet.Iedereen die nu aan mij vraagt of ik in Venlo een restaurant kan aanbevelen, stuur ik naarChez l’ Hêtre.Ik wilde deze ervaring ontzettend graag delen met mijn vrienden en familie. Mijn moeder is binnenkort jarig en ik geef haar een dinerbon van Chez l’ Hêtre cadeau. Ze komtbijna nooit naar Venlo en zo kan ik haar mooi laten zien hoe heerlijk je in Venlo bij restaurant Chez l’ Hêtre vlees kan eten. Mijn liefde voor vlees heb ik namelijk niet van een vreemde. Een dinerbon kun je trouwens voor ieder bedrag kopen. Een ideaal cadeau voor de Bourgondiërs onder ons. Het menu kun je vooraf bekijken op www.chezlhetre.nl.