Boekhoudprogramma voor ondernemers.

Het hebben van een online administratie heeft een hele hoop voordelen en is in deze moderne tijd ook bijna onmisbaar. De boekhouding van uw onderneming kan best een hele klus zijn en zeker als u een kleine zelfstandige bent of een ZZP-er, dan kan het zijn dat door tijdgebrek de boekhouding en administratie wel een links gelaten wordt. Bij boekhoudprogrammagids geven ze aan welke boekhoudprogramma je eventueel zou kunnen proberen omdat deze er het beste uitkomen. Dit zijn E-boekhouden, Digi BTW, Acconline, Money Monk en Rompslomp. Er wordt aangeraden om eerst meer dan één boekhoudprogramma te gebruiken zodat je zeker de juiste keuze maakt. 

De functies van een online boekhoudprogramma 

Natuurlijk heeft een boekhoudprogramma ook functies. Deze functies zijn:

 • Het factureren 
 • Bankmutaties automatisch inlezen
 • Elektronische BTW aangifte
 • Het registreren van uren 
 • Het registreren van ritten
 • Vrij rekeningschema
 • iDeal betalingen in de factuur
 • Heldere rapportages

Algemene functies van een boekhoudprogramma die niet specifiek een boekhoudkundig karakter hebben, maar wel zeker gewenst kunnen zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Toegangsbeveiliging. Toegangsbeveiliging is het beveiligen van de functies binnen het pakket tegen onbevoegd gebruik. Daartoe wordt voor elke gebruiker vastgelegd welke functies hij mag gebruiken. Daarnaast worden per gebruiker naam en wachtwoord vastgelegd. Deze worden daarna dan altijd opgevraagd bij de ‘toegangspoort’ van het pakket, hierna wordt bepaald welke zogeheten ‘deuren’ open mogen en welke gesloten blijven voor de desbetreffende gebruiker. 
 • Import. Vaak is import wel mogelijk van een bestand met gegevens. Zo zouden boekhoudpakket een bestand met naam- en adresgegevens kunnen importeren, waarna die gegevens worden toegevoegd aan het crediteurenbestand. De import wordt soms beperkt tot alleen de vaste gegevens. Dat zijn de gegevens binnen het boekhoudpakket die min of meer een vast karakter hebben; bijvoorbeeld de gegevens van debiteuren, crediteuren en grootboekrekeningen 
 • Export. Export is het tegengestelde van import. Het betreft het vervaardigen van een bestand met gegevens die vervolgens kunnen worden verwerkt door een ander programma, zoals spreadsheet en een tekstverwerker. Een sprekend voorbeeld is het vervaardigen van een saldi-lijst op maandbasis en deze vervolgens in een spreadsheet verwerken tot de maandelijkse rapportage. 

Een boekhoudprogramma kopen

Een online boekhoudprogramma ZZP 2019 is voordelig en gebruiksvriendelijk. Zo bespaar je kosten op het inhuren van een boekhouder en omdat alle gegevens online staan opgeslagen is het niet langer nodig om een fysieke administratie bij te houden. Het gebruikersgemak is enorm en je kan het programma na aanschaf zo gebruiken. Het is dus zeker niet nodig om zelf ook nog een cursus te moeten volgen over hoe je moet boekhouden. 

Een online boekhoudprogramma ZZP heeft ook vaak een helpdesk waar je altijd terecht zou kunnen met eventuele vragen of wanneer je ergens tegen aan loopt. Wat ook handig is, is dat je je boekhoudprogrammagids.nl kunt koppelen aan bijvoorbeeld je bankrekening of aan de belastingdienst. Zo zie je niet snel iets over het hoofd en heb je een goed beeld over zowel de inkomsten als de uitgaven. 

Door het hebben van een online boekhoudprogramma bespaar je dus een tijd omdat je efficiënter kan werken; eventueel vanuit huis of zelfs wanneer je in het buitenland bent gevestigd. Zolang je maar een computer hebt met goede internetverbinding en een inlogcode.