Begeleid zelfstandig wonen in Twente is mogelijk!

Woon je in de regio Twente en heb je een zoon, dochter, broer of zus die een psychiatrische kwetsbaarheid heeft? Dan wil je daar natuurlijk alleen het allerbeste voor. Gelukkig is er Op Weg Coaching, waar je terecht kunt voor hulp en begeleid zelfstandig wonen in Twente. Voor deze groep mensen is het namelijk ontzettend belangrijk dat ze op zichzelf kunnen (blijven) wonen. Als ze namelijk in een verzorgingstehuis komen dan kost dat ten eerste ontzettend veel geld, en dat geld is er meestal niet. Daarnaast geeft dat ze het gevoel dat ze niet volledig kunnen meedraaien in de maatschappij, en dat maakt dat ze zich alleen maar kwetsbaarder voelen. Begeleid zelfstandig wonen in Twente brengt daar verandering in. In zo’n geval krijgen ze namelijk een plek voor zichzelf, waar ze hun eigen ontbijtje kunnen maken, zelf kunnen douchen, hun kleren kunnen opvouwen etcetera. Afhankelijk van de ernst van de psychische aandoening krijgen ze meer of minder hulp bij de dagelijkse bezigheden, en doen ze zelfstandig wat ze kunnen. Dit geeft ze veel zelfvertrouwen en waardigheid, ze zorgen immers (al dan niet deels) voor zichzelf, en dat is ontzettend gezond. Begeleid zelfstandig wonen in Twente aanvragen kan via Op Weg Coaching. Zij begeleiden deze mensen en hun familie op weg naar een gezonde leefsituatie waar iedereen blij van wordt. 

Begeleid zelfstandig wonen in Twente voor mensen met autisme

Autisme is een aandoening die heel veel verschillende spectra kent. De meest ernstige varianten maken het mensen erg moeilijk om volledig zelfstandig te wonen, omdat ze moeite hebben met het leggen van contacten. Voor deze mensen is begeleid zelfstandig wonen in Twente via Op Weg Coaching heel erg aan te raden. Het is namelijk een van de specialisaties van dit team zorgverleners, en ze weten precies wat autisme inhoudt en hoe ze mensen die het hebben kunnen benaderen. Dit doen ze door uit te gaan van de mogelijkheden en talenten van deze persoon, in plaats van enkel te kijken naar diens beperkingen. Iedereen is namelijk ergens goed in, en door diegene dit te laten ontwikkelen en misschien zelfs te laten werken kun je deze persoon een nieuw gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde geven. Daarom is begeleid zelfstandig wonen in Twente zo aan te raden voor mensen met autisme. Ze krijgen dan wel hulp waar nodig, maar functioneren toch zoveel mogelijk op eigen kracht. 

Hoe ziet deze begeleiding er precies uit?

Heb jij voor een familielid interesse in deze vorm van begeleid zelfstandig wonen in Twente? Dan wil je natuurlijk weten wat het precies inhoudt. Kort gezegd biedt Op Weg Coaching de volgende zorg:

  • Begeleiding in de vorm van gesprekstherapie
  • Begeleiding in de vorm van passend, beschut wonen
  • Het zoeken en behouden van passend werk voor deze persoon
  • Het informeren van gezinsleden en familie
  • Hulp bij het organiseren van de dagindeling en het huishouden

Kort gezegd bieden ze bij deze vorm van begeleid zelfstandig wonen dus hulp aan bij alle zaken waar je op dagelijkse basis mee in aanraking komt. Daardoor ontstaat er structuur, en we weten allemaal dat mensen met een psychische stoornis zoals autisme daar ontzettend bij gebaat zijn.