Afsluiten van mijn hypotheek in Den Bosch

hypotheek den bosch

Ik ben een aantal jaar geleden afgestuurd van de universiteit. Ik was toen 26. Sinds dat moment heb ik mijn eigen bedrijf enorm uitgebouwd. Waar het eerst een leuk zakcentje was naast de studiefinanciering, begon ik er nu echt aan te verdienen. De wereld lag en mijn voeten en ik begon na te denken over een volgende stap. Waar kom je dan terecht? Precies: bij een eigen huis. Ik ben opgegroeid in Den Bosch en kan in principe vanuit huis werken. Het leek mij daarom een goed idee om terug te gaan naar mijn geboorteplaats, om wat dichter bij mijn ouders te zijn. Ik wilde dus een hypotheek in Den Bosch afsluiten, om daar een eigen plek te bemachtigen. Graag wil ik omschrijven welke stappen ik heb doorlopen in dit traject. Ik hoop dat ik daar andere starters een duwtje in de rug mee geef. Het afsluiten van mijn hypotheek in Den Bosch was namelijk helemaal niet zo moeilijk: ik moest me er alleen even in verdiepen. Waar heb ik naar gekeken?

  • Naar de bank of juist niet?
  • Hoe wordt de hoogte van de hypotheek berekend?
  • Waar kun je terecht voor advies?

Mijn eerste overweging was om niet naar de bank te gaan, maar bij een commerciële aanbieder te kijken. Deze hebben vaak andere vormen, die bij de bank niet beschikbaar zijn. Voordat ik een hypotheek in Den Bosch afsloot, wilde ik zeker weten dat ik alle opties had overwogen. Uiteindelijk voelde ik me daar toch niet comfortabel bij. Bij de bank heb je weliswaar wat minder keuze, maar heb je wel de garantie dat alles op een eerlijke en transparante manier verloopt. Uiteindelijk heb ik mijn hypotheek in Den Bosch dus afgesloten bij een bank in de regio.

Hypotheek Den Bosch: maximale bedrag

Als ondernemer is het lastig om geld te lenen. Van het ene op het andere moment kun je namelijk een lange tijd zonder inkomen zitten. Nu heb ik natuurlijk wel wat geld gespaard om dat te kunnen opvangen, maar de bank ziet het ondernemerschap toch als een risico. Het maximale bedrag dat je kunt lenen met een hypotheek, in Den Bosch of elders in het land, neemt daarmee dus af. Dat is het geval, tenzij je kunt bewijzen dat je de afgelopen jaren een constante inkomstenstroom hebt gehad. Mijn inkomsten lieten een stijgende lijn zien, dus in principe was ik op de goede weg. De bank constateerde dat ook en gaf me een lening onder relatief soepele voorwaarden. Toch zul je als ondernemer altijd wat meer inleveren dan iemand met een vast contract. Daar kun je helaas niet echt omheen: een hoger risico betekent een hogere rente. De bank wil het geleende bedrag natuurlijk wel een keer terugzien! Concreet: de hoogte van je hypotheek in Den Bosch wordt bepaald door je inkomen, je achtergrond en je huidige functie. Een vast contract werkt absoluut in je voordeel.

Waar krijg je advies?

Hypotheekadvies is niet gratis. Dat heb ik helaas zelf moeten ondervinden. De bank licht je vaak niet helemaal goed in over de specifieke kosten die daarmee verbonden zijn. Wil jij een hypotheek in Den Bosch afsluiten? Zorg dan dat je eerst zoveel mogelijk informatie zelf opzoekt. Zo heeft de bank minder tijd nodig om de deal te sluiten en bespaar jij een leuk bedrag. Bestudeer bijvoorbeeld wat je, naar schatting, als lening kunt krijgen. Gebruik daarvoor een handige vergelijkingstool, zoals die op https://hypadvies.nl/hypotheek-den-bosch/. Daar rolden direct alle gegevens uit die ik nodig had. Ga snel naar deze site en bereken wat jij kunt lenen!  Lees meer…